mały poliglota facebook

jajka faszerowane

Opublikowano: 07-04-2017, 23:04

 

  • 15 jaj ugotowanych na twardo
  • pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
  • łyżeczka soli
  • 120 gr roztopionego masła
  • bułka tarta do panierowania

Jajka (w skorupkach!) za pomocą ostrego noża przekroić na pół, ostrożnie wyjąc je ze skorupek, drobno posiekać (ewentualnie w wersji dla mniej przywiązanych do równej kostki polecam użyć tłuczka do ziemniaków:)), zioła drobno pokroić i dodać do farszu. Wszystko posolić, dokładnie wymieszać z roztopionym masłem i tak przygotowanym farszem napełniać skorupki. Na końcu każde jako panierować w bułce tartej. Podawać na ciepło, podsmażone- najlepiej na maśle:)

Jajka są przepyszne, chociaż polecam jeść je w umiarkowanych ilościach, raczej na śniadanie niż kolacje, a posiłek najlepiej zakończyć dłuuugim spacerem:)

« powrót